За записване: 0988 357 133 или е-mail: novo_nachalo2013@abv.bg

Home » чужди езици » чужди езици

чужди езици

чужди езици в Добрич
чужди езици в Добрич

Изучаването на чужди езици е огромно богатство. Дава възможност да се пътува, да се опознават хора и култура, да се обменят идеи, да се създават приятелства. Знаенето на чуждите езици, разширява кръга от хора, с които да се общува. Човек се чувства по- уверен и спокоен , когато отиде в чужда страна. В съвременния свят владеенето на чужди езици осигурява големи предимства и перспективи. Човек има достъп до голямо количество информация, което всъщност е от съществено значение в наши дни. Не на последно място – знаенето на чужди езици дава неограничена възможности за свободно общуване, без езикови бариери и по-лесна реализация на трудовия пазар. Ученето на чужди езици ни съпътства през целия живот. Много учебни системи и методи за изучаване на чужди езици са известни и разпространени от миналия век до наши дни. Важното е да се знае ,че ученето на чужди езици съхранява човешкия мозък и го пази от стареене. Доказано е ,че хора които владеят два или повече  чужди езици използват умовете си си по – ефективно от тези които знаят само един. Оказва се на практика, че способността да се води разговор на два езика е полезна не само при посещенията на чужди държави, но и помага на мозъка да остане в добра форма с напредването на възрастта.

Всеки човек е индивидуалност, която по различен начин възприема и запомня новостите. Ученето на чужди езици изисква трениране. Така че, не позволявайте нещо да ви разколебае в намеренията. Никога не се отказвайте от нещо преди да изпробвате всички възможни начини, за да го постигнете. Именно в това е магията на ученето.

Необходимо ли е да знаем чужди езици???

Постоянно ни казват, че е важно да учим чужди езици. Трябва да имаме цел, да имаме съвсем ясна представа защо учим дадения език и за какво той ще ни бъде полезен?!
Всички ние знаем, че няма безполезни езици и всеки един от тях е “прозорец към света” и е ценен и богат по своему. Нека да си зададем въпросите първо: “Защо е необходимо изучаването им?” и “Има ли то почва у нас?” След като вече сме си избрали езика, търсим да си изясним отговорите на тези два въпроса, като всеки сам за себе си решава по каква причина ще се захваща с това дело, било то поради търсене на нова реализация, била тя образование, работа или защото се надяваме на светло бъдеще, или защото ни предстои командировка, обучение в чужбина, или пък ни се отварят нови хоризонти….
Всеки сам за себе си е необходимо да открие причината и да задвижи мотора на мотивацията си. Мотивацията е най-важната част в обучението. След нея идва амбицията и ползата да разбираме и говорим и четем на съответният език. Основната мотивираща сила за повечето е фактът, че със знанието на чужд език се разширяват възможностите за нови хоризонти и кариера.
В действителност, знанието на чужди езици може да се изисква от различни институции, специалисти, от директорите на различни видове копмании, организации. В момента сред младите, които току-що завършват средното си образование се разпростира огромно предлагане на западни университети, за да бъдеш приет в един такъв е достатъчно условие да имаш средствата и минимум знанието на един западен език.

 

Comments are closed.